Hyppige spørgsmål til efterbehandling

Hos Tandlægerne Strandgade 75 oplever vi tit, at patienter ikke er klar over, hvordan de bedst passer på dem selv og deres tænder efter endt behandling, og det er en skam. I dette indlæg vil vi derfor give en kort beskrivelse af hensigtsmæssig opførsel i efterbehandlingsperioden, samt svare på de spørgsmål vi oftest bliver stillet om netop dette emne. Læs med her og bliv klogere inden din næste behandling i vores tandlægeklinik i Helsingør, lige ved stationen.

Hvordan opleves efterforløbet?

I langt de fleste tilfælde vil man ikke opleve nogen former for smerter eller gener efter ens tandlægebesøg, men i særlige tilfælde, hvis man fx har skulle gennemgå et indgreb, kan der være visse gener forbundet med efterforløbet. Efter rodbehandlinger er det ikke usædvanligt at opleve lette smerter i dagene efter. Smerterne kan dog holdes nede med ganske almindelig smertestillende medicin, indtil de fortager sig af sig selv.

Efter rodspidsamputationer kan man desuden opleve hævelse i området omkring den behandlede tand. Her anbefaler vi, ligesom efter behandling af visdomstænder, at du skyller munden med klorhexidin 2-3 gange om ugen for at undgå infektioner.

Hvad/hvornår må man spise efter tandlægebesøg?

I forhold til mad er den vigtigste ting at huske på, at du ikke må spise før din bedøvelse er hævet. Ellers kan du risikere, at tygge dig selv i kinden uden at kunne mærke det. Generelt er det en god idé at holde sig til bløde/flydende fødevarer efter et større indgreb hos tandlægen, da tygning af hårde madvarer kan være skyld i stor skade. Har du fået foretaget en tandfyldning, er det særligt vigtigt, at du passer på, hvad du spiser.

Hvad kan jeg selv gøre for at lette processen?

For at gøre din efterbehandlingsperiode så behagelig som muligt, gør du klogt i at holde dig i ro og undgå overdreven aktivitet. Tag en slapper og hold dig fra motion de første dage, da bevægelserne kan få sting til at sprænge eller på anden måde irritere det behandlede område.

Har du flere spørgsmål til hvordan du skal forholde dig i perioden efter din tandbehandling, er du altid velkommen til at kontakte Tandlægerne Strandgade 75 for uddybende information.

2018-09-11T10:28:33+00:00november 28th, 2017|Uncategorized|

About the Author: