Værd at vide om behandling af rodspidsbetændelse

Hos Tandlægerne Strandgade 75 foretager vi hver dag et væld af forskellige tandbehandlinger. De fleste blot forebyggende, men fra tid til anden bliver vi selvfølgelig også nødt til at foretage større eller mindre indgreb. De fleste har fuldstændig styr på, hvad en fyldning, en tandbro eller et tandimplantat er, men det er ikke alle, der er helt klar over hvad en rodspidsbehandling egentlig dækker over. Læs med her hvor vi fortæller dig, hvad du skal vide om rodspidsbetændelse og rodspidsamputation, bl.a. det mest hyppige spørgsmål: Hvor meget smerte er der forbundet med indgrebet?

Hvorfor er det nødvendigt med en rodspidsbehandling?

Nogle patienter går rundt med betændelse udenom tandroden uden at lægge mærke til det, men af sundhedsmæssige årsager, er dette dog ikke hensigtsmæssigt. Oplever du smerter/hævelse kan dette være et tegn på rodspidsbetændelse, og du bør straks søge tandlægehjælp.

Betændelsen er som oftest opstået som resultat af et utæt rodfyldning og skal behandles med det samme.

Er der mange smerter forbundet med en rodspidsamputation?

Har du kronisk tandrodsbetændelse kan man enten vælge at fjerne tanden eller at foretage en rodspidsamputation. En rodspidsamputation lyder heldigvis mere smertefuld, end den egentlig er. Det er et mindre kirurgisk indgreb, som foregår i lokalbedøvelse, og du vil derfor ikke mærke nogen smerte. Under indgrebet lægges et lille snit i tandkødet, som skubbes til side, så der er adgang til knoglen ud fra rodspidsen. Ved hjælp af et lille bor får vi adgang til rodspidsen, hvorfra vi skraber betændelsen ud og forsejler rodspidsen. Det hele afsluttes med en grundig oprensning af området, hvorefter tandkødet syes på plads.

Hvad skal man være opmærksom på efter indgrebet?

Efter indgrebet kan der dog være hævelse og i sjældne tilfælde ømhed og en minimal grad af smerte i det udsatte område. For at holde smerten stangen, kan du benytte dig af almindelig smertestillende medicin og for at undgå infektion anbefaler vi desuden, at du jævnligt skyller munden med klorhexidin. Det vil være nødvendigt at undgå krævende fysisk aktivitet samt at spise bløde eller flydende madvarer, så man undgår at irritere det behandlede område unødigt.

Har du spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

2018-09-11T10:28:33+00:00november 28th, 2016|Uncategorized|

About the Author: