footer-part3-bg

Tandlægerne Strandgade 75

Helsingørs hyggeligste tandklinik

Knækket tand2018-09-11T10:28:32+00:00

Knækket tand

Er din tand knækket? Hvis du har knækket en tand, er det vigtigt, at du kommer til tandlægen med det samme. Du kan ikke selv behandle en knækket tand, og det gavner ikke tanden, at du venter – tværtimod.

BESTIL TID

 

Hvad peger på, at min tand er beskadiget?

Din tand er beskadiget, når den tand, der er knækket, er ekstra følsom over for kulde og varme eller det gør ondt, når du tygger. En knækket tand kan også irritere tungen.

Der er risiko for, at skaden har påvirket tandnerven og de indre strukturer i den knækkede tand, hvis du oplever en vedvarende tandpine.

Hvordan behandler man en knækket tand?

Når du kommer ind til os, undersøger vi om tanden er knækket, og om tandnerven kan reddes med en rodbehandling. Hos børn er chancerne for at redde tanden uden rodbehandling større, hvis vi behandler tanden med det samme. Det er altså vigtigt både hos voksne og børn, at den knækkede tand bliver behandlet med det samme.

Vi behandler typisk den knækkede tand med plastfyldning til at dække afknækkede dele. Hvis nerven er beskadiget, kan en rodbehandling som sagt være nødvendig. Hvis der er knækket meget af tanden kan det blive nødvendigt med en krone. Hvis tanden er rodbehandlet vil man altid anbefale en krone.

Hvad kan jeg selv gøre?

Det kan være en god idé at skylle munden med lunkent vand eller Klorhexidin. Du kan også få et tandkit på apoteket, som du kan bruge til at dække og beskytte den knækkede tand med, indtil du skal til tandlægen.

Du er velkommen til at ringe til os med det samme, så du kan fortælle om din tandskade og få akut tandlægevejledning.

Ring til os på 49 21 02 48.