footer-part3-bg

Tandlægerne Strandgade 75

Helsingørs hyggeligste tandklinik

Tandkroner2018-09-11T10:28:32+00:00

Tandkrone i Helsingør

Hvad er en tandkrone?

Hvis en tand er ødelagt i sådan en grad, at en almindelig plast- eller sølvfyldning ikke er tilstrækkelig, kan man genopbygge og forstærke tanden ved at give den en tandkrone i Helsingør.

Hos Tandlægerne Strandgade 75 benytter vi fuld-keramiske kroner af mærket E-maks, som giver et højt æstetisk udseende.

BESTIL TID
 

Hvordan laver man en tandkrone?

Man laver kronen i tre faser: præparation, aftryk og cementering.

  • Præparation: Først tilsliber vi resterne af tanden, så den fremtidige krone kan sidde pænt, stabilt og tætsluttende.
  • Aftryk: Efter tilslibningen tager vi et silikoneaftryk af strukturen og sender den til en tandtekniker. Ud fra aftrykket producerer vi den endelige krone i guld eller porcelæn.
  • Cementering: Teknikeren sender den færdiglavede krone tilbage til tandlægen, der cementerer kronen. Herefter sidder kronen som en beskyttende hætte over den gamle tand.

Hvornår er det nødvendigt med en opbygning?

I visse tilfælde kan der være så lidt væv tilbage af tanden, at det er nødvendigt med det, der kaldes en opbygning, for at få tilstrækkeligt fæste til kronen. Princippet er det, at man bygger en stub op fx med forankring i tandens rodkanaler. Vi cementerer kronen oven på denne stub og resten af tanden. En opbygning kan vi alt efter forholdene fremstille i plast eller guld.

tandkrone i helsingør

Hvad bliver slutresultatet?

Med keramiske materialer kan man opnå et flot kosmetisk resultat, der ikke kan skelnes fra en rigtig tand. Med andre ord: Det ligner en rigtig tand!

Bestil tid i dag

Hvis vi skal genopbygge og forstærke din tand ved at give den en krone, så er du velkommen til at kontakte os for tidsbestilling. Vi svarer gerne på dine spørgsmål og vejleder dig til den rigtige behandling.

Ring til Tandlægerne på Strandgade 75 på telefon 49 21 02 48 eller skriv til os via kontaktformularen.